Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Közép- és Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén túlnyomóan napos az idő, de helyenként tartósan ködös, rétegfelhős az idő. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. A frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, a nyugati vidékeken többfelé az eső esik, északon és keleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli vidékén többnyire 9 és 18 fok között változik, sőt Franciaországban néhol 19, 20 fokot is mérnek. Jóval hidegebb van szárazföldünk északkeleti részén, ahol sokfelé napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon határozza meg, napos és ködös területek egyaránt valószínűek.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Eleinte többnyire gyengén felhős idő lesz, majd éjszaka kezdetben északon, majd másutt is több helyen köd, illetve rétegfelhőzet képződik, legfeljebb néhol alakulhat ki szitálás, északkeleten ónos szitálás. Kedden a köd, illetve a rétegfelhőzet csak lassan oszlik fel, ott hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként keleten, (az Alföld egyes részein) egész nap megmaradhat a köd, néhol szitálás előfordulhat. A Dunántúlon hétfőn a délnyugati, kedden az északnyugati szél megélénkül.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a napos területeken 11 és 17, a tartósabban, illetve a tartósan borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!