Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk középső és déli részén egy anticiklon hatására derült, napos az időjárás, de a hajnali, reggeli órákban többfelé képződő köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet néhol tartósabban megmarad a nap folyamán. Nyugat- és Észak-Európában egy hullámzó frontrendszer hatására erősen felhős, borult az ég, és csapadék is többfelé fordul elő, az előbbi területeken eső, az utóbbi területeken havazás formájában.

Európa nagy részén tavaszias hőmérséklet uralkodik, többfelé mérnek 20 fok feletti értékeket, de egyes helyeken a 25 fokot is eléri a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor az Ural vonulatának környezetében még mindig hideg, téli idő van, itt napközben is vannak olyan területek, ahol csupán -15 fokig melegszik fel a levegő.

Péntek éjfélig a Kárpát-medence időjárására továbbra is a korábban említett anticiklon lesz hatással, de pénteken késő este már megközelít minket egy gyengülő hidegfront.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

-----------------------------------------------------

Csütörtök estig derült idő várható. Éjszaka a korábbi napokhoz képest nagyobb területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely péntek délelőtt a legtöbb helyen ismét feloszlik. Utána derült, napos idő lesz, de helyenként az Észak-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben csak késő délután süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de Csütörtökön a Dunántúlon a déli, péntek estétől az északnyugati szél élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -2 és +6 között valószínű, de a magasabban fekvő helyeken ennél enyhébb lesz a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!