Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Leépülőben van az az anticiklon, amelynek köszönhetően a kontinensen nagy területen volt derült idő az elmúlt napokban a ködfoltok feloszlása után. Zavartalan napsütés már inkább csak a mediterrán térségben, valamint Ukrajna keleti vidékein jellemző. Oroszország északnyugati része fölött hatalmas kiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja mögött sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el az északi országokat, így azokon a tájakon már havazás is előfordul az eső mellett.

A fentebb említett hidegfront a következő 36 órában a Kárpát-medence fölött is átvonul, hatására pénteken főként az északi megyékben már jelentős lehűlés várható.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég, majd az éjszakai órákban frontfelhőzet helyeződik fölénk. Határozott felhőzetcsökkenés majd csak péntek estétől kezdődhet észak felől, csütörtök késő estig csapadék nem valószínű. Éjszaka az északi megyéket csapadékzóna éri el, amely pénteken fokozatosan dél felé halad. A csapadék a nap második felében fokozatosan a déli és a középső tájakra korlátozódik. Jobbára eső lesz a jellemző, de pénteken elsősorban a magasabban fekvő helyeken, illetve az északkeleti tájakon havas eső, hó is hullhat.

Reggelig nagy területen megélénkül a délnyugati szél, amely pénteken északnyugatira fordul, akkor főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol, a Bakonyban és a Balaton környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északi megyékben általában 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben a nap első felében áll be a maximum.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!