Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa középső és keleti területei fölött egy hosszan elnyúló hidegfront mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé alakul ki eső, zápor, a magasabban fekvő helyeken, valamint a Kelet-európai-síkságon gyenge havazás, hózápor is előfordul. A front mögött Közép- és Kelet-Európába az elmúlt napokban tapasztalthoz képest több fokkal hidegebb levegő áramlik.

Ugyancsak előfordul csapadék az Ibériai-félszigeten, ahol egy feloszlóban levő ciklon hatására esik az eső. Nyugodt időjárás a Mediterráneumban, valamint a hidegfront mögötti területeken tapasztalható, ahol egy-egy anticiklon gondoskodik az eseménytelen, de többfelé párás, ködös időjárásról. A fentebb említett hidegfront a mai napon átvonul térségünk fölött és szombaton már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Az ország keleti felében még nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, miközben egyre nagyobb területen válik szakadozottabbá, gomolyosabbá a felhőzet. A csapadék a déli határvidékre és a keleti, északkeleti országrészre korlátozódik, amely általában eső, zápor lesz, de északkeleten havas eső, havazás is előfordulhat.

A péntek esti, éjszakai órákban kiderül az ég, de a középső országrészben maradnak felhős tájak, ahol még további kisebb záporok, havas eső záporok kialakulhatnak. Szombaton országszerte napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet pénteken nagy területen kísérik erős, a Kisalföldön, a Dunakanyarban és a Bodrogközben viharos lökések. Péntek éjszaka és szombat napközben többnyire élénk marad a légmozgás, majd délutántól mindenütt mérséklődik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 4 és 8 fok között változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!