Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, hidegfrontja egészen Németországig elér, ezeken a tájakon több helyen fordul elő zápor, hózápor, havazás. A Földközi-tenger nyugati medencéje és az Ibériai-félsziget felett erőteljes a gomolyfelhő-képződés, errefelé lokálisan záporok, zivatarok alakulnak ki. A kontinens nagyobb részén nyugodt az időjárás, száraz, napos idő a jellemző. A már említett hidegfront a Kárpát-medencét is eléri, de a szakadozott felhőzete mellett csak helyenként valószínű zápor, hózápor.



Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Hétfőn szakadozott frontfelhőzet érkezik észak felől, emiatt főként az északkeleti, majd a keleti megyékben lesznek erősebben felhős időszakok is. Az éjszaka első feléig az Északi-középhegységben és az Alföld északi felén néhol kialakulhat zápor, hózápor, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Kedden a nap első felében a sok napsütés mellett gomolyfelhőkre, a déli megyékben fátyolfelhőkre is számíthatunk, később növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Estétől a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és 0 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 5 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!