Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A kontinens nagy részének időjárását egy-egy anticiklon uralja: az egyik középpontja Közép-Európa, a másiké pedig a Kelet-európai-síkság felett található. E magas légnyomású képződményeket egy többközéppontú ciklon Atlanti-óceán fölött húzódó hullámzó frontrendszere veszi körbe, amely egészen Skandinávia keleti részéig tart. E frontálzóna hatására Skóciában, valamint Skandinávia egyes részein erősen felhős vagy borult az ég, és esőt is jelentenek.

Emellett hazánkban, valamint tőlünk északkeletre is, a Baltikumban egy gyengülő melegfronti felhőzetből elszórtan előfordul gyenge eső. A Kárpát-medence időjárására kezdetben a melegfront, majd egyre inkább az anticiklon lesz befolyással, így szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés mértéke.


Várható időjárás szerda estig:

------------------------------


Tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, éjszaka a Dunántúlon derült, illetve gyengén felhős időre van kilátás, azonban a Dunától keletre ekkor még jellemzően erősen felhős lesz az ég. Szerdán a nappali gomolyfelhő-képződés mellett országszerte több órára kisüt a nap. Gyenge, szemerkélő eső estig még kialakulhat, egyébként számottevő csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, inkább csak kedd estig, a Dunántúlon élénkülhet meg az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 24 fok között változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!