Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.03.31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nagy részének időjárását anticiklon alakítja, amelynek területén általában kevés a felhő, sok a napsütés. Frontok csupán Észak-, Északkelet-Európában vonulnak. Ezek hatására a Brit-szigeteken, Skandinávia egyes részein, illetve a Kelet-európai-síkság területén erősen felhős, vagy borult az ég, és gyenge esőről, záporról érkezik jelentés. A Kárpát-medence időjárását kezdetben anticiklon alakítja, majd csütörtök este a fent említett frontok egyike - egy hidegfront - közelít meg minket, ezáltal északkeleten zápor, néhol zivatar is kialakulhat.


Várható időjárás csütörtök estig:

---------------------------------


Szerdán napnyugtáig csak kevés gomolyfelhő zavarja meg a napsütést, majd estefelé észak felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Megnövekszik, keleten meg is vastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható.

Csütörtökön általában napos idő lesz a jellemző, a keleti megyékben lesz intenzívebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből északkeleten késő délutántól, estétől elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A légmozgás szerdán mérsékelt marad, csütörtök délután megélénkül, az Északi-középhegységben meg is erősödik a délnyugati szél. Zivatar környezetében csütörtök este viharos széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban 6 és 11 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 25 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!