Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa időjárását továbbra is a fokozatosan keletre helyeződő anticiklon és középpontjával Skandinávia felett örvénylő ciklon határozza meg. A kontinens nagy részén az átlagosnál hidegebb idő a jellemző. Ez alól kivételt jelent Spanyolország és Portugália déli területei, a Pireneusi-félszigeten 20, 25 fok közötti maximumokat is mérhetünk, de itt többfelé záporok, zivatarok is kialakulnak. Az Európa északi területein elhelyezkedő ciklon hosszan elnyúló frontzónái erősen felhős, borult, változékony időjárást okoznak. A Kárpát-medence időjárását a már említett anticiklon alakítja, délnyugati áramlással egyre melegebb légtömeg éri el térségünket.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Péntek estig napos idő várható, éjszakára kissé több lehet átmenetileg a fátyolfelhőzet, reggelre azonban ismét kiderül az ég. Napközben ismét képződnek gomolyfelhők, illetve nyugat, délnyugat felől újabb fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél élénk lesz, pénteken főként az Észak-, szombaton a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik. Éjszakára mérséklődik a légáramlás, élénk széllökések csak a Dunántúlon lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -4 és +5 fok között alakul, a Dunától keletre lesz hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 20 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!