TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Döntően anticiklon alakítja a kontinens időjárását, így csapadék is csak kevés helyen fordul elő. Kiterjedtebb eső elsősorban a Kelet-európai-síkság nyugati részein jellemző egy sekély ciklonnak köszönhetően. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartós északias áramlásnak köszönhetően a kontinens középső területein bőven a sok évi átlag alatt alakul; Németország déli felén például mindössze 4, 9, Lengyelországban 2, 8 fokos maximumokat mérnek, de Olaszország legnagyobb részén sem éri el a csúcshőmérséklet a 15 fokot. Ezzel szemben a balti államokban és Dél-Finnországban 10, 15 fok közé emelkedik napközben a hőmérséklet. Vasárnap estig egyre inkább a Balkán-félsziget fölött kimélyülő ciklon határozza meg időjárásunkat, újabb kiadósabb csapadék érkezik.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------


Szombaton dél felől egyre több és vastagabb felhő érkezik fölénk, egyre kevesebb helyen süthet ki a nap. Néhol gyenge záporeső kialakulhat. Hajnalra már mindenütt borult lesz az ég, és az éjszaka második felében előbb a déli megyékben, majd napközben összességében már sokfelé kell esőre, záporra számítani egy délről észak-északnyugat felé mozgó csapadékzónából. Vasárnap késő estére a déli megyékben 10 mm körüli csapadék hullhat. Az északi, északkeleti szelet szombaton a Dunántúlon, vasárnap már másutt is olykor élénk széllökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 10 és 15 fok között várható, az északkeleti határ mentén lehet a legmelegebb, de a Dél-Dunántúlon 10 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!