Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Hidegfront húzódik Finnországtól Lengyelországon át Luxemburgig. A front mentén többfelé fordul elő zápor, zivatar, hátoldalán azonban csak néhány fokkal hidegebb levegő érkezik a térségbe.

Időjárási frontok emellett csak az Ibériai-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság fölött húzódnak, ennek megfelelően a kontinens nagy részén napos, eseménytelen időjárás jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dublin-London-Berlin-Gdansk vonaltól délre 15 fok felett alakul, 20 fok fölötti maximumok azonban inkább csak Franciaország egy részén, az Ibériai-félsziget déli felén, továbbá az Égei-tenger mentén jellemzőek.

Péntek estig a Kárpát-medence fölött átvonul az említett hidegfront, hátoldalán holnap már szárazabb és néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Csütörtök délután egy hidegfront vonul át az országon északnyugatról délkelet felé, amelynek nyomán átmeneti felhőzetnövekedés várható, és a front mentén, illetve a front előtt több helyen pattannak ki záporok, zivatarok. Estére, késő estére a csapadék fokozatosan mindenütt megszűnik, reggelre nagy területen kiderül az ég. Foltokban párásság, köd előfordulhat.

Pénteken napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, legfeljebb az ország északkeleti negyedén fordulhat elő néhány futó zápor. Csütörtökön a szél északnyugatira fordul, és lassanként mérséklődik, de zivatar környékén viharos lökések is előfordulhatnak. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd pénteken az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű, gyenge fagy elsősorban az Északi-középhegység területén, másodsorban Budapesttől délkeletre a homokhátságokon fordulhat elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!