Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nagykiterjedésű anticiklont figyelhetünk meg kontinensünk északnyugati részei fölött, emiatt az Alpok térségében és attól északnyugatra napsütéses idő jellemző. A kiterjedt magasnyomás hatására ciklonok és frontjaik csak Portugália, valamint Finnország és Kelet-Európa felett húzódnak. Általában eső, záporeső esik, zivatarok is kialakulnak, Finnországban ugyanakkor havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak Franciaországban, az Ibériai-félsziget déli felén, továbbá a Balkán-félszigeten emelkedik 20 fok fölé. Szombat estig időjárásunkat alapvetően az említett anticiklon peremén érkező száraz, a sokévi átlaghoz képest néhány fokkal hidegebb levegő alakítja.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Péntek estére az északkeleti megyékben is mindenütt megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan a gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, kiderül az ég. Szombaton ismét napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Péntek estére a szél mérséklődik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, fagyra főként az Északi-középhegységben, az Alföld homokhátságain, továbbá az Észak-Dunántúlon kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!