Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Norvég-, illetve az Északi-tengertől Németországon, az Alpokon és a Kárpátokon át egészen a Fekete-tenger partjáig egy magasnyomású légköri képződmény húzódik. Az anticiklon területén leszálló légmozgás az uralkodó, ennek köszönhetően általában több órára kisüt a nap, és száraz idő a jellemző.

Változékony, sokfelé csapadékos, szeles időt okozó ciklon az Ibériai-félszigettől nyugatra, valamint a Kelet-európai-síkság északi részén örvénylik. Emellett még a Balkán-félszigetről jelentenek esőt, záporokat.

A Kárpát-medence fölé szombaton még viszonylag száraz, vasárnap már nedvesebb levegő áramlik és labilisabb lesz a légállapot is. Változékony időben lesz részünk az ilyenkor szokásosnál továbbra is alacsonyabb hőmérséklettel.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

Szombaton sok lesz a napsütés, emellett gomolyfelhők is képződnek, csapadék azonban nem várható. Estére feloszlanak a gomolyfelhők, majd a fátyolfelhőzet mellett az éjszaka második felében észak, északnyugat felől szakadozott felhősáv érkezik, amely vasárnap napközben halad tovább délkelet felé. Vasárnap elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék.

Reggelig többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, majd vasárnap főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél, emellett a záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 19 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!