Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A magasnyomás egyeduralmát egy okklúziós front törte meg kontinensünk délnyugati részén. A ciklon egyre inkább a kontinens belseje felé tolódik, és enyhébb levegőt szállít szárazföldünk belseje felé. Az enyhe levegőhöz nedvesség is társul, így változékonyabbra, kissé csapadékosabbra fordult az időjárás a légörvény környezetében.

A hideg léghullámok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza. A Kelet-európai-síkság fölött is egy ciklon örvénylik, így ott is borongós, csapadékos az idő. A Kárpát-medence időjárását kedd estig a tőlünk délnyugatra lévő légörvény alakítja, de inkább csak érintőlegesen súrol minket a frontális felhőzet dél felől.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------

Az országot beterítő vastag felhősáv még kissé keletebbre tolódik, elszórtan gyenge eső továbbra is lehet. Éjszakára egyre inkább csökkenni kezd a felhőzet, északon nagy területen kiderül az ég, és a felhők is a déli megyékre korlátozódnak.

Kedden az ország nyugati, délnyugati, majd déli részén lesz vastagabb a felhőzet, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. A késő délutáni óráktól délnyugat felől mindenütt felhősödés várható.

Hétfő délután jobbára mérsékelt marad a légmozgás, kedden időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +7 fok között várható. Az Északi-középhegység völgyeiben, homokhátságokon, illetve a Nyírség egyes részein helyenként fagyni fog, enyhébb idő délen lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 12, 17 fok között alakul, a felhősebb részeken lehet kicsit hűvösebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!