TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A középpontjával Németország fölött elhelyezkedő ciklon előoldalán dél felől egyre melegebb légtömegek érik el Európa középső területeit. A légörvény frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. A hidegfronti szakasz előtti meleg légtömegben ugyanakkor záporok, zivatarok teszik változatossá az időjárást.

A Kelet-európai-síkság fölött egy nagykiterjedésű anticiklon terül el, amelynek következtében arrafelé kevesebb a felhő.

A Kárpát-medence időjárását péntek éjfélig a közeledő frontálzóna előterében kialakuló záporok, zivatarok határozzák meg, emellett délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érik el hazánkat.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Az intenzív gomolyfelhő-képződés mellett egyre többfelé várható zápor, zivatar kialakulása, majd az esti óráktól nagyobb számban inkább az ország északkeleti felében kell készülni minderre. Az egymást követő zivatargócokból helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Az éjszaka első felében nagyobb eséllyel inkább csak a Dunától keletre, majd az éjszaka második felében már máshol is kialakulhat ismét zápor, zivatar.

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de továbbra is - legkisebb eséllyel a Kisalföldön - többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Estére csökken a csapadékhajlam, és határozottan csökkenni kezd a felhőzet. A szél éjszakára veszít erejéből, de pénteken ismét feltámad, és többfelé kísérik erős lökések az Észak-Dunántúlon már az északnyugati, máshol a délnyugati légmozgást, ami zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 25 fok között változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!