Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Kontinensünk nagy részén anticiklonális hatások érvényesülnek, azonban délutánonként helyi összeáramlási zónák mentén záporok, zivatarok alakulnak ki.

Egy-egy légörvény jóvoltából változékony idő tapasztalható a Brit-szigeteken, valamint a Kelet-európai síkságon is. Dél-Európában, azon belül is Görögországban és az Ibériai-félszigeten már többfelé meghaladja a hőmérséklet a 30 fokot, sőt Spanyolországban 37, 38 fokot is mérnek.

A Kárpát-medence időjárását főként helyi hatások alakítják, a labilis légtömegben helyenként alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőkből.



Várható időjárás szerda éjfélig

-------------------------------


Estig a Dunántúlon még előfordulhat zápor, néhol zivatar, majd ezt követően határozottan csökkenni kezd a felhőzet, és éjszaka jórészt derült lesz fölöttünk az ég. Szerdán napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg a délnyugati megyékben és az északkeleti országrészben, illetve az Alföldön alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél estére mérséklődik, majd szerdán napközben ismét megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között változik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 31 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!