Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Közép-Európa felett tovább erősödik az a markáns anticiklon amelynek hatására kevés felhő, és sok napsütés jellemző a térségben. Jelenleg még Izland, illetve a Brit-szigetek között található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hidegfrontja hamarosan eléri szárazföldünk nyugati partvidékét. Ennek a légörvénynek az előoldalán erőteljes délies áramlással tovább folytatódik a meleg, afrikai eredetű levegő beáramlása a kontinens közepe fölé, így itt már-már kánikuláról beszélhetünk.

A Kárpát-medencét is elérik a melegebb léghullámok csütörtök estig, így nálunk is fokozódik a hőség, csupán elvétve lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar keleten.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Napközben túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, majd éjszakára kiderül az ég. Szerdán nem várható csapadék, csütörtökön a keleti országrészben egy-egy futó zápor, a Viharsarokban esetleg zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a Dunától keletre olykor megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között várható, a nagyvárosainkban, illetve a tópartok mellett lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 33 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!