Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Noha az Atlanti-óceán felől anticiklon nyúlik be a kontinens nyugati része fölé, és a Kelet-európai-síkság időjárását is magasnyomás alakítja, Európa nagy részén kisebb-nagyobb mértékben ciklonális hatások érvényesülnek.

Markáns időjárási front Svédországon húzódik keresztül, majd Németországon át Észak-Franciaországig hullámzik. E mentén csak intenzívebb szakaszokon van összefüggő felhőzet, és elszórtan alakul ki csapadék.

Másutt jellemzően lokális hatások alakítják az időjárást: Dél- és Délkelet-Európában jellemzően a napsütés van túlsúlyban, a fent említett front előtt az Alpok északi és nyugati részén pedig zivatartevékenység figyelhető meg, helyenként felhőszakadás kíséretében. A frontálzóna nyugati oldalán alig megy 25 fok fölé a hőmérséklet, a keleti felén viszont nagy területen (a mediterrán térségtől a Kola-félszigetig) 30 fok feletti értékeket mérnek. Ebbe tartozik bele a Kárpát-medence is, ahol folytatódik a hőhullám, amit csak néhol törhetnek meg záporok, zivatarok.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Derült vagy kissé felhős időre van kilátás, északkeleten, valamint éjszaka a Dunántúl északi és nyugati részén is több lehet a gomolyfelhő, utóbbi helyeken zápor, zivatar is kialakulhat. Csütörtökön a szerdainál erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, főként északkeleten, kisebb eséllyel a középső országrészben alakul ki zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél csütörtökön déliesre fordul, időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!