Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetek térségében egy ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja egészen a Pireneusi-félsziget déli részéig elér. A front mentén változékony, csapadékos időjárás uralkodik. A ciklon előoldalán délnyugat felől forró, afrikai eredetű levegő áramlik Európa középső és északi területei fölé. Finnország északi részén egyes helyeken a 32, 33 fokot is eléri a hőmérséklet. A Kelet-európai-síkság fölött egy nagykiterjedésű anticiklon terül el, hatására a kontinens legnagyobb részén napos idő jellemző.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig az előbb említett magasnyomású képződmény határozza meg, így túlnyomóan derült, száraz idő várható.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Estétől a gomolyfelhők feloszlanak, és éjszaka országszerte derült lesz az ég, csapadék nem lesz. Csütörtökön a szerdaihoz hasonlóan napos idő lesz, de délután a Dunántúlon több fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen, azonban csak kis eséllyel alakulhat ki estefelé a nyugati megyékben zápor, zivatar. A déli, délkeleti csütörtökön napközben nagy területen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!