Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-félsziget, illetve Kelet-Európa felett magas légnyomás helyezkedik el, területén napos az idő, és 30 fok feletti hőmérséklet jellemző. Ugyancsak napos az idő a mediterrán térség nagyobbik részében, magas hőmérséklettel, a legmelegebb Spanyolországban van, ahol 40 fok körüli hőség uralkodik. Európa nyugati részén egy légörvény hidegfrontja okoz felhős, többfelé csapadékos időjárást, a front előtt heves záporok, zivatarok alakulnak ki. Ez a légörvény lassan közeledik a Kárpát-medence irányába, áramlási rendszerébe kerülve szárazabb és egyre melegebb levegő érkezik fölénk, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés.



Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Az Északi-középhegységben, valamint az ország északkeleti, keleti harmadán az éjszaka első feléig előfordulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel, majd megszűnik a csapadék, és ott is csökken a felhőzet, kiderül az ég.

Kedden derült vagy gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, erős vagy viharos széllökés csak zivatar környékén lehet. Kedden napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon több helyen megerősödik a déli, délkeleti szél.



A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32 és 39 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!