Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A magassági hidegörvény továbbra is hatással van Közép-Európa időjárására, főleg hazánk területén, valamint szomszédos országainkban okoz záporos, zivataros, változékony időt. Horvátországban például több helyen is 40, 50 mm csapadékot mértek, de Ausztriában és Szerbiában is többfelé esett 20-30 mm-t meghaladó eső az elmúlt 24 órában. A Brit-szigetek fölött ugyanakkor anticiklon található, így ott csapadékmentes az idő.

A magasnyomás peremén, Észak-Európában, (valamint az Atlanti-óceán fölött) frontrendszerek húzódnak, ezeken a területeken már kissé több a felhő, és záporok is előfordulnak, de mindemellett az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett hidegörvény alakítja, így sokfelé kell záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás kialakulására számítani.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

A gomolyfelhő-képződés mellett napnyugtáig több-kevesebb napsütés várható. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar, legkisebb eséllyel és számban a Tiszántúlon várható előfordulásuk. Estére általában csökken a felhőzet, lecsengenek a zivatarok, de nyugaton és délen több marad a felhő, ott hajnalban ismét előfordulhat csapadék.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, helyenként felhőszakadással. Az északias szél főleg a Dunántúlon, és szombat estétől a Bodrogközben lesz erős. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 34 fok között alakul, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg Szabolcsban kissé melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!