Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részén anticiklon okoz nyugodt, napos és többnyire száraz időjárást. Kontinensünk keleti, északkeleti területein, illetve Portugália térségében azonban ciklonok örvénylenek, amelyek valamivel nedvesebb, ezáltal felhősebb és csapadékosabb időjárást eredményeznek az említett tájakon.

A hőmérséklet szárazföldünk legnagyobb részén kissé elmarad a július végi értékektől, azonban egyes részeken az átlagosnál jóval melegebb az idő. Spanyolországban 40 fok körüli maximumom-hőmérsékletek is előfordulnak, de a Brit-szigeteknél, illetve a Skandináv-félsziget déli peremén is igen magasra szökik a hőmérők higanyszála: 26, 27, de néhol 30 fokig is felmelegszik a levegő a délutáni órákban.

A Kárpát-medence fölé szombat estig egyre melegebb, ám még jobbára száraz levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, pénteken helyenként azonban jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Éjszakára átmenetileg nagy területen kiderül az ég, de az északkeleti, keleti részeken maradhatnak felhősebb körzetek is. Csapadék az ország nagy részén nem várható, legfeljebb a péntek délutáni, kora esti órákban van esély néhol futó zápor, a nyugati határszélen esetleg zivatar kialakulására.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de szombaton a délire forduló szél a Dunántúlon időnként megélénkül. Zivatarok környezetében szélerősödés is lehet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a nagyvárosokban ennél kissé enyhébb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 27 és 31 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!