Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk északnyugati részén továbbra is többközéppontú ciklon örvénylik, amely a Brit-szigetek mellett már Franciaország, Németország környékére, valamint a Skandináv-félsziget déli részeire is meghozta a hűvösebb levegőt, illetve a záporokat, zivatarokat.

Európa többi részén ezzel szemben tombol a nyár, általában 30, a déli, délkeleti részeken nagy területen 35 fok felett alakulnak a csúcsértékek, de a Balkánon 40 fok körüli értékek is előfordulnak. Emellett pedig záporok, zivatarok is több helyen kialakulnak.

A Kárpát-medence fölé pénteken ismét melegebb és kissé nedvesebb levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------

Reggelig túlnyomóan derült időre számíthatunk, majd pénteken a sok napsütést időnként már kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de hajnaltól a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, később esetleg az Északi-középhegység térségében sem zárható ki néhol zápor, zivatar. Az élénk északnyugati szél csütörtök estére mérséklődik. Zivatarok környezetében szélerősödés előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 22 fok között alakul, a belvárosi, vízparti tájakon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 32 és 36 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!