Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Hullámzó frontrendszer húzódik Közép-Európa felett, s ez elválasztja egymástól a kontinensünk északnyugati felén lévő hűvösebb levegőt a délkeleti meleg, forró légtömegtől. A front mentén, illetve annak előterében többfelé fordulnak elő záporok, zivatarok.

Kelet-, Délkelet-Európában a napos, száraz idő a jellemző, a legmelegebb idő a Balkán-félszigeten és környékén van, Görögországban és Törökországban néhol a 40 fokot is meghaladja a hőmérséklet a délutáni órákban.

Az említett frontrendszer hidegfronti szakasza vasárnap a Kárpát-medence térségét is eléri záporok, zivatarok kíséretében, hatására hétfőre mindenütt megszűnik a hőség.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

----------------------------------------------------

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Késő estig sokfelé, akár több alkalommal is valószínűek záporok, zivatarok. Heves zivatarok is lesznek. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de helyenként még az éjszaka második felében is lehetnek felhősebb körzetek és előfordulhatnak záporok.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország nagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, zivatar.

Vasárnap a délies szél több egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, amely éjszaka és hétfőn több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében vasárnap viharos vagy akár károkozó széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 31 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!