Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetek fölött anticiklon helyezkedik el, hatására Nyugat-Európában jellemzően napos, nyugodt az idő. Ettől a magasnyomástól keletre, Észak-Európában ciklon örvénylik, amely a térségben felhős, csapadékos időt okoz. Ezen alacsonynyomású képződmény hidegfrontja az anticiklon keleti peremén egyre inkább dél felé helyeződik, mögötte már hidegebb légtömegek érik el a kontinens középső területeit.

Szintén többfelé fordul elő eső, zápor, illetve néhol zivatar is Európa délkeleti országaiban, az olasz csizma déli részén, valamint a Kelet-európai-síkságon, ahol egy frontrendszer hullámzik.

A Kárpát-medence időjárására péntek éjfélig a skandináv ciklon hidegfrontja lesz hatással, beborul az ég, és többfelé kell számítani csapadékra.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------

A déli és keleti megyékben is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, azonban késő estig elsősorban az ország északnyugati felében várható gyenge eső, zápor. Ezt követően a Dél-Dunántúlra, majd éjszaka már a Dél-Alföldre korlátozódik a csapadék súlypontja, leginkább ezeken a tájakon kell többfelé esőre, záporra számítani, a délnyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Csütörtökön délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, késő délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja. Az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A nyugatias szél többfelé lesz élénk napközben, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 22 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!