Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az európai légköri felállás nem sokat változott az elmúlt napokhoz képest. Továbbra is nagy nedvességtartalmú levegő tölti ki a középpontjával Közép-Európa fölött tevékenykedő hideg légörvényt, ami gyakran felhős és csapadékos időt okoz a térség tágabb környezetében.

Nagykiterjedésű magasnyomású zóna alakítja kontinensünk nyugati országainak időjárását, a hajnali alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlását követően általában napos az idő arrafelé.

A nyári idő a Mediterráneum, valamint a Fekete-tenger vidékére szorult vissza, ezeken a területeken 30 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

A Kárpát-medence időjárására kedd éjfélig még mindig a fent említett hidegörvény lesz hatással, így folytatódik az évszakhoz képest hűvösebb, gyakran csapadékos időjárás.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést, de főleg az északkeleti megyékben erősebben felhős körzetek is lehetnek, és időszakos esőre, záporra, néhol zivatarra van kilátás. Ott majd csak estefelé szakadozhat fel a felhőzet és szűnhet meg a csapadék.

Másutt csak elvétve fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Eközben nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, éjszaka főleg az ország déli felében lesz erősen felhős az ég. Este előbb a Dunántúl déli részein, majd később a déli, délkeleti megyékben is lehet gyenge eső, zápor egészen reggelig.

Kedden a nap első felében több órára kisüt a nap, majd újfent észak felől megnövekszik a felhőzet. Egy újabb csapadékzóna vonul dél felé, amelyből többnyire gyenge eső, illetve zápor, nagyobb eséllyel északkeleten néhol zivatar várható. A nyugatias szél napközben élénk lesz, néhol meg is erősödhet, illetve zivatar környezetében is lehetnek erős széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 24 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!