Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, elsősorban a térség északkeleti, keleti területein változékony, sok helyütt csapadékos, szeles az időjárás.

A Földközi-tenger középső medencéjében szórványosan fordul elő eső, zápor. Ugyanakkor kontinensünk legnagyobb részén egy hatalmas kiterjedésű anticiklon található, melynek súlypontja kissé áthelyeződik a Skandináv-félszigettől a Fekete-tenger irányába. A benne uralkodó leszálló légmozgásnak köszönhetően napos idő a jellemző, de a nappali órákban megjelennek fátyol-, illetve gomolyfelhők, éjszakánként pedig helyenként átmenetileg rétegfelhőzet is kialakul, foltokban köd is képződik.

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását is ez a magasnyomású légköri képződmény határozza meg, így folytatódik a csendes, eseménytelen kora őszi idő.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Vasárnap a fátyol- és a képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Este a gomolyfelhők feloszlanak, éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, inkább csak az ország nyugati részén fordulhatnak elő rétegfelhős körzetek. Hétfőn többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre helyenként megélénkül.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 25 fok között várható
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!