Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nagyjából a Párizs-München-Brno-Kijev vonaltól délre továbbra is nyáriasan meleg, alapvetően eseménytelen, napos az időjárás, és a legmagasabb nappali hőmérséklet is 25, sőt többfelé inkább 30 fok felett alakul.

A nyugat-európai partvidéken azonban egy sekély ciklonnak köszönhetően sok a felhő, eső, zápor, zivatar nagyobb számban az Ibériai-félsziget nyugati felén fordul elő, kisebb mennyiségű csapadék azonban a Brit-szigeteken is hullik.

Finnországtól keletre markáns ciklont figyelhetünk meg, amelynek hatására a térségben többfelé esik kiadós mennyiségű eső. A ciklon hátoldalán pedig hidegebb levegő érkezett, érkezik Skandinávia fölé, így az északi országok déli tájain is csak 14, 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet, az Északi-sarkkör mentén pedig 5 fok közeli maximumok is előfordulnak.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé továbbra is döntően száraz, egyre melegebb levegő áramlik, így szerdára még tovább erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Estére, éjszakára jórészt kiderül az ég, de elsősorban az Északi-középhegység területén lehetnek felhősebb időszakok is, és ott éjjel néhol gyenge zápor is lehet. Szerdán is sok napsütésre számíthatunk, amelyet gomolyfelhők zavarhatnak, fátyolfelhők szűrhetnek. Csapadék már nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de szerdán a déli szél a Dunántúlon és Budapest tágabb környezetében már megélénkülhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 32 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken lesz a legkevésbé meleg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!