Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nyugati, délnyugati felén, valamint az Ural előterében egy-egy nagy kiterjedésű magasnyomású légköri képződmény helyezkedik el, emiatt az említett vidékeken csendes, nyugodt az idő, ugyanakkor a napos tájak mellett helyenként már köddel, rétegfelhőzettel tartósan borított vidékekkel is találkozhatunk.

Ezzel szemben a Brit-szigetek térségében, illetve a Skandináv-félszigeten egymást követik az időjárási frontok változékony időjárást okozva, és ugyancsak felhős, többfelé csapadékos az idő a Kelet-európai-síkság fölött egy gyengülő ciklon lassan okkludálódó frontzónájának hatására.

A mediterrán térségben és a nyugati országokban van a melegebb - helyenként nyáriasan meleg - idő, másutt már az őszt idézik a hőmérsékletek. A következő 36 órában északias áramlással továbbra is hideg, azonban átmenetileg nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------

Estig inkább csak időszakosan lehet zártabb a felhőtakaró, éjszaka azonban észak felől megvastagszik a felhőzet. Hajnalban az északi, északkeleti tájakon már kisebb eső is valószínű.

Szerdán a déli órákig jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk - többnyire gyenge intenzitású - esőre, záporra. Később csökken a csapadékhajlam, és lassan, fokozatosan megkezdődik észak felől a felhőzet szakadozása, de határozottabb felhőzetcsökkenés a késő délutáni, esti óráktól várható. Az északnyugati, északi szél a nappali órákban többfelé megélénkül, szerdán főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 7 és 11 fok között várható, de az eleinte kevésbé felhős, hidegre érzékeny vidékeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 18 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!