Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagyobb részén mozgalmas az időjárás. Északnyugat felől ciklonok sora érkezik, amelyek nedvesebb levegőt szállítanak elsősorban kontinensünk északi része fölé. A balti államok környékén örvénylő ciklon a Skandináv-félszigettől egészen a Kárpát-medencéig okoz felhősödést, csapadékot, de nyomában Izland felől már érkezik is a következő légörvény. Bár az Ibériai-félsziget fölött is alacsony nyomású légköri képződmény helyezkedik el, Délnyugat-, Dél-Európa többi részén anticiklonális hatások uralkodnak, így arrafelé nyugodtabb, naposabb, szárazabb az idő. A hőmérsékletek Európa-szerte őszire fordultak, 30 fok körüli csúcsértékek már a Földközi-tenger partvidékén is csak egy-egy helyen fordulnak elő.

A Kárpát-medence időjárását kezdetben még egy érintőleges hidegfront teszi felhőssé, szelessé, ám szombattól itt is csendesebbre, szárazabbra, ezzel együtt pedig egyre melegebbre fordul az idő.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------

Mindenütt csökken a felhőzet, és hajnalra már jobbára derült vagy gyengén felhős időre van kilátás. Szombaton túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A nagy területen erős északnyugati szél estére fokozatosan veszít erejéből.

Szombaton napközben a nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos részeken hidegebb, a belvárosi és vízparti tájakon pedig enyhébb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!