Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-félsziget és a Jón-tenger térségében egy-egy markáns ciklon okoz felhősödést, csapadékot.

Görögországban sokfelé kiadós mennyiségű eső hullott. A két örvény közé beékelődve az Ibériai-félszigettől a Kelet-európai síkságig egy köztes magasnyomás található. Az anticiklon területén nyugodt idő a jellemző, viszont a hajnali, reggeli órákra nagy területen párássá válik a levegő, köd képződik, amely napközben csak lassan oszlik fel.

A Kárpát-medence időjárását alapvetően a már említett beékelődő anticiklon alakítja, de délkelet felől a mediterrán ciklon felhősávja, északnyugat felől pedig a skandináv ciklon frontális felhőzete is befolyásolja.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------


Pénteken alapvetően derült, napos idő várható. Az ország délkeleti harmadán, majd estétől északnyugat felől is egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet. Éjszaka helyenként pára és köd képződhet. A délkeleti megyékben kisebb eső előfordulhat.

Szombaton eleinte felhős lesz az ég, majd északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, kisüt a nap. A déli, délkeleti országrészben a délutáni órákig sok maradhat felhő, napközben azonban már csapadék nem valószínű. Szombaton a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben az északira forduló szelet kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között alakul, a felhősebb északnyugati, illetve délkeleti tájakon az enyhébb, másutt az alacsonyabb, fagypont körüli értékekkel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 17 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!