Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Időjárási frontok ölelik körbe Közép- és Nyugat-Európa térségét, hatásukra a kontinens ezen részeit leszámítva változékony az idő, az erősen felhős ég mellett a legtöbb helyen esett az eső, Norvégia északi részén gyengén havazott. A Brit-szigetek fölött egy elöregedő ciklon örvénylik, amely főleg Írország, valamint az Egyesült Királyság északi tájain okozott kiadós esőzést, 10-25 mm közötti csapadékösszegekkel.

Appennini-félsziget feletti középponttal egy hidegörvény található, amelynek felhőkarjai és csapadékrendszere főleg a Balkán-félsziget nyugati partjainál éreztette hatását. Nem véletlen, hogy az elmúlt 24 óra során a legtöbb csapadékot az utóbbi területeken mérték kontinensünkön.

Horvátország déli felében és Albániában például 30-50 mm közötti csapadékmennyiségről érkezett jelentés.

A Kárpát-medence térségében hétfő éjfélig egy anticiklon hatására folytatódik a nyugodt, nagyrészt derült, száraz idő.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő várható, az északkeleti megyékben számíthatunk gomolyfelhőkre, illetve a nyugati határ közelében lehet eleinte kevés felhő. Éjjel kialakulhatnak ködfoltok, nagyobb eséllyel az ország keleti felén és a délnyugati határnál, a Dráva völgyében.

Hétfőn a ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet főleg hétfőn több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, vízpartokon, illetve Sopron térségében enyhébb idő is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 16 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!