Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk időjárását egyetlen, hatalmas kiterjedésű, többközéppontú ciklon határozza meg.

Európa-szerte sok a felhő, többfelé van csapadék. Zömében az eső esik, de a Földközi-tenger térségében számos zivatar alakult ki, ugyanakkor a 60. szélességi körtől északra havazik. Arrafelé zord hideg van, a csúcshőmérséklet nagy területen még a -10 fokot sem éri el.

A legmelegebb idő a Balkán-félszigeten van, ott helyenként 20 fok körül alakul a csúcsérték. Jelentős csapadékról érkeztek jelentések a Dinári-hegység és a Pireneusok térségéből. Utóbbi helyen 40-60 mm közötti értékek is előfordultak, sőt a Vizcayai-öböl mellett fekvő San Sebastianban 131 mm-t mértek.

A Kárpát-medence időjárását a cikloncsalád Olaszország fölött elhelyezkedő középpontja határozza meg, amely a következő másfél napban átvonul térségünk felett.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------


Reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, néhány órás napsütés inkább csak a Dél-Alföldön lehet. Többfelé várható eső, zápor, kora délután a Dél-Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. Éjszaka a Dunántúlon az újabb csapadékzónából már főleg havazás, hózáporok várhatóak.

Hétfőn a legtöbb helyen szakadozottá válik a felhőtakaró, több-kevesebb napsütés valószínű. Néhol fordulhat elő havaseső-zápor, hózápor, ugyanakkor Borsod északi felében tartós havazás lehetséges. Vasárnap a délkeleti, éjszaka és hétfőn az északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 7 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!