Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.12.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az Ibériai-félszigettől nyugatra továbbra is stabil anticiklont figyelhetünk meg. Ennek keleti, északkeleti peremén a Norvég- és Északi-tenger felől sorozatban érkeznek a ciklonok Közép-Európa fölé, ennek hatására a frontok mentén többfelé fordul elő eső, havas eső, havazás vegyesen.

Ugyancsak ciklonok teszik változatossá a Kelet-európai-síkság időjárását is. Eközben a mediterrán térségben napos, csapadékmentes idő jellemző. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását előbb az északnyugati ciklon melegszektora határozza meg, majd átvonul és hullámot vet felettünk a ciklon hidegfrontja is.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerda délután délnyugat felől fokozatosan csökken majd estétől nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Szerda estig csak kevés helyen lehet gyenge eső, majd hajnaltól észak felől többfelé elered az eső.

Szerdán sokfelé várható kiadós csapadék, a legtöbb esőre a Dunántúl délnyugati és középső területein lehet számítani. Az északi hegycsúcsokon havazhat. A délnyugati szél szerdán nagyobb területen, csütörtökön már inkább csak a délkeleti megyékben erősödhet meg.

Csütörtökön fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul a szél, ami ezzel együtt átmenetileg gyengül is, erős szél csak késő estétől lehet újra a Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, csak az északi szélvédett völgyekben lehet hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország északi felén, kétharmadán 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!