Időjárás
meteoblue
TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------Kontinensünk időjárásának legfőbb alakítója a Brit-szigetek felett elhelyezkedő anticiklon. Ennek a magasnyomású képződménynek a hatására elsősorban Nyugat-Európában nagy területen, a Balkán-félszigeten foltokban képződik köd. Az anticiklon északi, illetve keleti részén frontok teszik mozgalmassá az időjárást.

A Skandináv-félsziget felett napok óta hullámzó frontok okoznak nagy mennyiségű esőt, néhol zivatar is kialakul. Arrafelé az elmúlt 24 órában néhol a 70 millimétert is meghaladja a lehullott csapadék mennyisége.

Spanyolország keleti partjai mentén a csúcshőmérséklet a 20 fokot is meghaladja, míg a hófelszínnel borított Kelet-európai-síkság fölött néhol még -10 fokig sem tudott felmelegedni a levegő. A Kárpát-medence időjárását még az anticiklon alakítja, amelynek peremén frontok érik el hazánkat, számottevő csapadék azonban nem várható.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------

Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, éjszaka az ország északkeleti harmadában zúzmarás köd képződik, amely pénteken is tartósan megmaradhat. Másutt pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti országrészben hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül, éjszaka főként a magasabb helyeken, míg pénteken napközben a Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében lesz erős, olykor viharos a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és 0 fok között valószínű, a hófödte, derült, esetleg szélcsendes tájakon -12 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 0 és +8 fok között várható, de az északkeleti ködös tájakon jóval hidegebb, míg északnyugaton pár fokkal melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!