Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat- és Közép-Európa időjárását továbbra is egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, amelynek területén egyre inkább fokozódik a ködhajlam.

Frontrendszer húzódik az Atlanti-óceán felett, amely már elérte Izlandot, illetve hidegfront húzódik a Fekete-tengertől északra is, így kontinensünk északnyugati, és keleti részében több a felhő.

Kiadós csapadékot csak Izlandról jelentettek. A hőmérsékleti viszonyok is ennek megfelelően alakulnak, a magasnyomás uralma alatt álló tájakon enyhébb az idő, a Mediterráneumban a délutáni órákban 15-20 fok közé szökik a hőmérséklet.

Észak- és Kelet-Európában pedig délután sem ritka a -10 fok.

A Kárpát-medencét anticiklonális hatások alakítják, ám vasárnap este már egy hidegfront borzolja a kedélyeket.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------


Szombaton az északkeleti, keleti megyékben maradhatnak tartósan ködös, rétegfelhős területek, másutt viszont jellemzően derült lesz az idő. Éjjel nagy területen képződhet zúzmarás köd és rétegfelhőzet, de emellett derült vagy kissé felhős tájak is lehetnek.

Vasárnap legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és északkeleten maradhat borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhős, napos idő várható, csak délutántól növekszik meg a felhőzet észak felől. A tartósan borult, párás területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati szél estére mérséklődik, majd holnap estétől ismét erőre kap.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok közé süllyed, ám az északkeleti völgyekben és a havas keleti tájakon -10, -12 fokot is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!