Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Dél-, Délnyugat-Európa időjárását anticiklon alakítja, területén napos, valamint tartósan borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak. 15 fok köré mindössze a Földközi-tenger partvidékén melegszik fel a levegő. Eközben északnyugat felől frontok haladnak kontinensünk keleti részei fölé, ezzel változékony időt okozva arrafelé. Általában kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadékról érkezik jelentés, de Norvégiában helyenként sok eső esik.

Északkelet-Európában van a leghidegebb idő, ahol nagy területen napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet.

A Kárpát-medencét este egy gyenge, hétfőn pedig egy erősebb hidegfront éri el, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------

Vasárnap a köd, rétegfelhőzet kiterjedése lassan csökken, elsősorban az Alföldön maradhatnak tartósan borult körzetek, másutt sok napsütés várható kevés fátyolfelhővel. A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. Este észak felől növekszik, vastagszik a felhőzet, éjjel és hétfőn csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások, határozottan csak hétfő estétől csökken a felhőzet északkelet felől. Az éjszaka második felében az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat.

Hétfő délelőtt csak néhol lehet gyenge eső, délutántól az észak felől érkező csapadékzónából időszakos eső több helyen előfordulhat, a hegyekben lehetnek hózáporok is. Vasárnap késő estétől egyre nagyobb területen kísérik viharos lökések az északnyugati, nyugati szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de helyenként pár fokkal hidegebb is lehet. Hajnalra több fokot emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 5 és 10 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!