Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nyugati részének időjárását anticiklon alakítja, így arrafelé nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely napközben is sok helyen megmarad. A Skandináv-félsziget felett egy melegfront húzódik, mely többfelé okoz havazást.

Eközben az Adriai-tenger partjától egészen Oroszország délnyugati részéig egy hidegfront húzódik, amely a horvátországi Makarskán 126 km/h-s széllökést okozott. A hidegfront nyugati részén esőről, míg a keleti részén havazásról érkezett jelentés, mögötte hideg, szárazabb levegő érkezik. A Kárpát-medence az anticiklon peremén helyezkedik el, holnapra mérséklődik a szél, továbbra is száraz levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás szewrda éjfélig:

-----------------------------

Kedden döntően derült, gyengén felhős, csapadékmentes az idő, az északkeleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet. Éjszaka foltokban köd képződik, amely fel is oszlik a reggeli órákban.

Szerdán is túlnyomóan derült idő várható, majd a kora esti óráktól a Tiszántúlon megvastagszik a fátyolfelhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, erős, délutántól mérséklődik a légmozgás, szerdán már csak a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon lehetnek élénk lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között várható, a fagyzugokban több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 7 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!