Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.01.24

Az Országos Meteorológai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nagy részének időjárását egy anticiklon alakítja, így többnyire eseménytelen az időjárás. Nagy területen képződik köd, amely több helyen napközben is megmarad.

A Skandináv-félsziget felett frontok vonulnak, így arrafelé borult az idő, vegyes halmazállapotú csapadékról érkezett jelentés.

A csúcshőmérséklet Nyugat- és Dél-Európában a legmagasabb, Spanyolország és Portugália déli partjainál néhol 18 fokot is mértek, ezzel szemben Kelet-Európában, főleg a hófödte részeken jóval fagypont alatt maradnak a maximum-hőmérsékletek, több helyen -5 fokig sem tudott felmelegedni a levegő.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, így jobbára nyugodt, napos az idő, éjszaka az anticiklon peremén egy melegfront ér el bennünket, így több lesz a felhő az égen.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------


Éjszaka észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, azonban a déli megyékben csak kedden délelőtt kezdődik a felhőzetnövekedés. Kedden általában közepesen felhős idő valószínű, az északkeleti határ mentén lehet borult az ég. Csapadék délelőttig nem valószínű, utána az északkeleti határ mentén gyenge havazás, a Dunántúl északi részén néhol havas eső előfordulhat. Hétfőn az északi szél a Tiszántúlon, míg kedden a nyugati szél a főváros térségében élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -13 és -2 fok között valószínű, de a hóval borított, szélcsendes tájakon több fokkal hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 0 és +5 fok között várható, az északkeleti határ mentén viszont jóval fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!