Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.04.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk belső részének időjárását több ciklon alakítja, melyek változatos, csapadékos időt okoznak. A ciklonokhoz több helyen is heves esőzések és zivatarok társulnak, a legtöbb csapadék az elmúlt 24 órában Svájc környékén esett, területi átlagban 20-30 mm közötti értékekről érkezett jelentés.

Az északi részeken ezzel szemben nyugodt az idő, sokat süt a nap, ott ugyanis egy nyugat felől benyúló anticiklon az időjárás alakítója. Ezeken a területeken a minimum-hőmérséklet jóval 0 fok alatt marad, de a maximum-hőmérséklet is csak kevéssel haladja meg a 10 fokot.

A Kárpát-medence időjárását a vasárnap elvonult ciklon visszahajló frontja alakítja, kedden pedig átmenetileg a ciklon hátoldalára kerülünk.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Gomolyfelhős idő várható, szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Estére többnyire összeesnek a gomolyfelhők, de néhol maradhatnak felhősebb körzetek. Ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken, de helyenként még lehetnek záporok.

Kedden is gomolyfelhős, napos idő valószínű, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délelőtt északkeleten lehetnek záporok, majd délután a délnyugati részeken alakulhat ki zápor, zivatar, estétől nyugat felől egyre több helyen fordulhat elő zápor. Éjszaka mérséklődik a légmozgás, amely kedden néhol újra megélénkül.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 22 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!