Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.04.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------



Európa legnagyobb részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, időjárási frontok csak Spanyolország és a Kelet-európai-síkság fölött figyelhetők meg. A kiterjedt magasnyomás hatására még Közép-Európában is az átlagosnál hűvösebb az idő.

A mediterrán térségben ugyanakkor általában 20 fok körül, az Égei-tenger mentén kevés helyen már 30 fok közelében alakulnak a maximumok.

Ugyanakkor az Alpok és a Kárpát-medence felett egy magassági hidegörvény alakítja az időjárást, így ezekben az országokban felhős, csapadékos az idő.

Csütörtök estig hazánk időjárását az említett hidegcsepp, illetve egy kialakuló sekély ciklon alakítja, az ország egyes részein kiadós csapadék valószínű. Csütörtökön már azonban szárazabb levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

------------------------------------------------------


Szerdán délután többnyire zárt lesz a felhőzet, de az Alföld északkeleti részein, illetve délnyugaton kisüthet a nap. Többfelé valószínű eső, zápor, főként az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak, helyenként heves zivatar is lehet.

Éjszaka a csapadék a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén fokozatosan megszűnik, de a felhőzet érdemi csökkenése csak hajnaltól valószínű az északnyugati, északi megyékben.

Csütörtökön általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de a Tiszántúlon késő délutánig még erősen felhős lesz az ég. A keleti megyékben továbbra is várható eső, zápor, illetve egy-egy zivatar is lehet, estére azonban lassanként ott is megszűnik az eső. Másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet napközben több helyen erős, csütörtökön a Bodrogközben átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 17 és 20, a csapadékos keleti tájakon 13 és 16 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!