Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.06.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Hullámzó front osztja ketté kontinensünk időjárását. A frontvonal mentén sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.

Elsősorban Franciaország középső részein, valamint Lengyelországban és attól keletre hullott ma reggelre érdemi mennyiségű csapadék. E vonaltól északra hűvösebb az idő, a jellemző csúcsértékek Európa északi felén 15 és 22 fok között alakulnak.

Eközben a mediterrán térségben és kissé északabbra is anticiklonális hatások érvényesülnek, és a délutáni órákra 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A Kárpát-medence e két légtömegnek a határán helyezkedik el szerda estig, majd szerda este egy érkező peremhullám hatására egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Kedden az ország döntő részén túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül, de a délnyugati megyékben egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Éjszaka ugyanakkor a Dunántúl nyugati, délnyugati részein erősen megnövekszik a felhőzet, és a délnyugati megyékben reggelig elszórtan lehet zápor, zivatar.

Szerdán nyugat felől egyre több magasszintű felhőzet érkezik, általában többórás szűrt napsütés valószínű. Délutántól a Dunántúlon már alacsonyabb szinteken is növekszik a felhőzet, és késő délutántól, estétől nyugat felől egyre több helyen várható zápor, zivatar, majd eső is. Éjfél környékén már a Duna menti területeken is eshet.

Kedden az északnyugati szelet a délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérik erős, a hegyekben akár viharos széllökések, estére azonban mérséklődik a légmozgás. Éjszaka és szerdán szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 19 fok között alakul, de a hidegre érzékeny tájakon ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 32 fok között valószínű, az Alföldön lesz melegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!