Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.06.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Magasnyomás helyezkedik el középpontjával Lengyelország felett, amely a környező országokban is derült, csapadékmentes időt okoz.

Kontinensünk déli területein azonban előfordulnak felhősebb körzetek, záporok, zivatarok, amelyeket helyenként felhőszakadás (akár 30-50 milliméter) kísér.

Az északi államokban intenzívebb fronttevékenység zajlik, ott emiatt inkább a tartós eső a jellemző.

35 fokot meghaladó csúcshőmérséklet inkább csak az Appennini-félszigeten, illetve Görögországban fordul elő, másutt jóval alacsonyabb maximumokat mérnek. A Kárpát-medence időjárását péntek estig egyre inkább a délnyugat felől fölénk helyeződő magassági gerinc és az azt kitöltő meleg, száraz levegő alakítja.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Csütörtökön és pénteken is alapvetően gyengén felhős, napos idő várható. A Dunántúl fölé csütörtök délután egy-egy zápor, zivatar besodródhat, illetve hajnalban, valamint pénteken elvétve kialakulhatnak csapadékgócok. Csütörtökön elsősorban a Dunától keletre, pénteken pedig az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a vízpartokon, városokban enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet az éjszaka.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 33 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!