Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.06.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nyugati területei fölött több frontrendszer teszi változékonnyá az időjárást. Franciaországban felhőszakadásokról érkezett jelentés, néhol 60-70 millimétert is meghaladó csapadék hullott, de a nyugati országokban másutt is előfordult több-kevesebb eső.

Ezzel szemben a Keleti-európai-síkság és a környező tájak fölött anticiklon helyezkedik el, amelyet meleg, száraz levegő tölt ki. Még az Északi-sarkkör mentén is előfordul 30-31 fokos csúcsérték.

Evvel szemben az Atlanti-óceán partvidékén inkább 17-22 fok a jellemző maximum.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig magassági gerinc és meleg légtömeg alakítja, de a Dunántúlon előfordulhat zápor, zivatar.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Hétfőn napos idő várható fátyol- és gomolyfelhő-képződéssel, legfeljebb az Északi-középhegységben lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar. Éjszaka a legtöbb helyen derült lesz az ég, ugyanakkor a Dunántúlon az éjszaka második felében záporok, zivatarok valószínűek.

Kedden a sok napsütés mellett a Dunántúlon lehet több a gomolyfelhő, főleg a nyugati megyékben alakulhat ki elvétve zápor, zivatar. Hétfőn a Kisalföldön megélénkül a déli, délkeleti szél. Éjszaka és kedden a zivatarokat erős vagy viharos lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32 és 37 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!