Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.07.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az Atlanti-óceán felől egy kiterjedt anticiklon nyúlik be Franciaország és a Benelux-államok területére, így ott napos, eseménytelen idő a jellemző, általában 22 fok körüli maximum-hőmérséklettel.

Kelet felé haladva egy elöregedő frontálzóna húzódik egészen a Kelet-európai síkságtól a szerb területekig. A front hullámot vető szakasza Közép-Európa országaiban sok helyen okozott 20, több helyen 30 mm feletti csapadékot.

A Kárpát-medence időjárását is az említett front hátoldali áramlási rendszere határozza meg. Csütörtök éjfélig nedvesebb léghullámok érik majd el hazánkat, melyek a leginkább a dunántúli területeken okoznak majd záporokat, zivatarokat.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Az Északi-középhegység tágabb térségében, az Alföld északi részén, valamint a Dunántúl északnyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar. A nappal képződő gomolyfelhők többsége este feloszlik, és éjszaka túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a csapadék késő estig mindenütt megszűnik. Hajnalra nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, amelyek kelet felé terjednek. A keleti országrészben pedig napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak kis eséllyel, helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél estétől fokozatosan veszít erejéből, de zivatarok környezetében előfordulhatnak viharos lökések is.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 30 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!