Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.07.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv térségtől Franciaországig egy hosszan elnyúló, hullámzó hidegfront húzódik, amely mentén felhős, csapadékos idő a jellemző. Németországban néhol a 30 millimétert is megközelítették a csapadékösszegek, ennek hatására a csúcsértékek is alacsonyabban alakultak a megelőző napok 35 fok feletti maximumértékeihez képest.

Közép-Európa térségében eközben továbbra is hőség uralkodik, a hőmérséklet maximuma leginkább 34, 35 fok felett alakul. A Kárpát-medencét csütörtök éjszaka éri el a hullámzó, széteső frontrendszer, ami csak néhány fokos enyhülést hoz a Dunántúl nyugati területeire.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Csütörtök délután csak kevés fátyolfelhő, míg pénteken már gomolyfelhők is lehetnek az égen. Éjszaka a Dunántúl északi részére sodródhat be egy-egy csapadékgóc, míg pénteken napközben kis eséllyel már az Északi-középhegységben is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, de a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül az északnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb, míg a belterületeken, magasabban fekvő helyeken magasabb értékeket mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32 és 40 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!