Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Kelet-európai-síkság felett hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, amely szinte zavartalan napsütést biztosít Észak-, Északkelet-Európa nagy részén. A kontinens más vidékein is sokat süt a nap, ugyanakkor több sekély ciklon is található, amelyek hatására erősen felhős körzetek, illetve időszakok is előfordulnak, helyenként pedig záporeső, zivatar is kialakul. A Kárpát-medencében hétfőn erősödik a nappali felmelegedés, nálunk is a napsütés lesz túlsúlyban, csak kevés helyen eshet.



Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, de helyenként jobban összeállhatnak a gomolyfelhők és zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Éjjel a legtöbb helyen kiderül az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős, keleten fátyolfelhős maradhat az idő. Csapadék nem valószínű. Hétfőn is napos idő lesz a jellemző. Főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Hétfőn időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny vidékeken hűvösebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!