Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.09.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Kelet-európai-síkság felett egy nagykiterjedésű ciklon található. A légörvény hátoldali áramlási rendszerében egy úgynevezett peremhullám képződött, amely mentén egy ciklon is kialakult a Kárpát-medencétől keletre.

Kontinensünk középső és nyugati felén főként anticiklonális hatások érvényesülnek, így ott jobbára eseménytelen az időjárás. A Brit-szigeteket azonban egy hidegfront érte el, emiatt ott esős, borongós az idő.

A Kárpát-medence egyre inkább a tőlünk nyugatra lévő anticiklon peremére kerül, de még mindig több hullámban érkeznek nedves léghullámok hazánk fölé.


Várható időjárás szerda éjfélig:

-------------------------------

Kedden és szerdán is változó mennyiségű és vastagságú felhőtömbök lesznek felettünk, időszakosan jobban is összeállhatnak a felhők, emellett általában több órára kisüt a nap. Éjszaka összességében csökken a felhőzet, de helyenként maradhatnak felhősebb körzetek. A szélvédett részeken pára- és ködfoltok is képződhetnek. Kedden több helyen - nagyobb számban nyugaton, illetve a Tisza vonala mentén lévő összeáramlás mentén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Szerdán elsősorban a Dunától keletre lehetnek elszórt jelleggel záporok, zivatarok, máshol csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északnyugati szél élénk, főleg a szélcsatornában erős lesz, de zivatarok menetén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között valószínű. A derült, szélvédett részeken lesz a leghidegebb, a fagyzugokban pedig fagypont köré is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 13 és 18 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!