Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.10.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Nyugat-Európa felett kiépült anticiklon hatására Európa nyugati felén enyhe, őszi időjárás a jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke a mediterrán térségben általában 23 és 26 fok között alakul, Spanyolország déli területein néhol 30 fokot is mérnek.

Az Ibériai-félszigettől északabbra, Franciaországban már nagy területen ködös idő a jellemző, 13 és 20 fok közötti maximum értékekkel.

A Kárpát-medence időjárását egy elöregedő ciklon hátoldali áramlása határozza meg, aminek hatására nagy területen erős, időnként viharos az északnyugati szél. Az elkövetkező 36 órában nyugat felől egyre inkább anticiklon húzódik fölénk, hatására erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Hétfőn délután és kedden is többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal. Hétfőn délután az északkeleti tájakon időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Az időszak alatt néhol fordulhat elő egy-egy zápor. A szél fokozatosan veszít erejéből. Kedden néhol megerősödhet az északnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 10 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre hajlamos területeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 21 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!