Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.11.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nyugati részén egy hosszan elnyúló frontálzóna hatására a területen sok a felhő, és több helyen csapadékos az idő. Általában 10 és 15 mm között alakul a napi csapadékösszeg, de a legnagyobb összeget az spanyolországi Grazalema településről jelentették, ott 95 mm gyűlt össze.

A Skandináv-félsziget felett egy anticiklon található, arrafelé nyugodt az idő, a hőmérséklet egyes részeken napközben sem emelkedik -5 fok fölé. Oroszország délnyugati része felett is egy légörvény található, melynek melegfrontja több helyen is havazást okoz, a hidegfrontja mögött pedig főleg a Balti-államok térségébe északkeleti irányból egyre hidegebb levegő szivárog.

A Kárpát-medencét egy mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere éri el, többfelé számíthatunk esőre, jelentős mennyiség az ország déli felén valószínű. Csütörtökön ennek a ciklonnak a hátoldalára kerülünk és már csak kevés helyen lehet eső, zápor.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------

Szerdán és éjszaka is borult, párás idő várható. Csütörtökön a nyugati megyékben van esély pár órás napsütésre, míg keleten továbbra is borult időre számíthatunk. Délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, többfelé várható eső, zápor. Jelentős mennyiség az ország déli felén valószínű. A csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé elhagyja az országot, mögötte csütörtökön napközben a keleti, este az északnyugati megyékben fordulhat elő gyenge eső, északkeleten néhol zápor. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!