Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.11.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A hazánkat is érintő mediterrán ciklon mostanra már elgyengült, szétesett, helyét köztes anticiklon vette át Kelet-Európa térségében.

Európa nyugati része felett ciklonok tevékenykednek, amelyek több-kevesebb esővel megöntözik a földeket, a nyugati partvidéken a 24 órás csapadékösszeg több helyen meghaladja a 10 mm-t.

Nyugodtabb, és valamivel szárazabb az idő kontinensünk északkeleti részén egy ott elterülő hatalmas anticiklon hatására. Arrafelé nem csupán az éjszakák, de a nappalok is fagyosak, ezzel szemben a Földközi-tenger térségében 20 fok feletti maximumok is előfordulnak.

A Kárpát-medencében éjszaka nagy területen köd, valamint rétegfelhőzet képződik, illetve egy széteső front felhőzete is fölénk húzódik, így szombaton felhősebb időre készülhetünk.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------


Éjszaka párássá válik a levegő, és nagy területen képződik, terjeszkedik a köd, valamint a rétegfelhőzet, mindeközben pedig északnyugat felől szakadozott frontális felhőzet húzódik fölénk.

Szombaton napközben a látási viszonyok javulnak, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, illetve az éjszaka második felétől néhol gyenge eső sem zárható ki. Hajnaltól az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon egyre több helyen élénk lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, hajnalra északnyugaton a lengedező szél hatására több fokkal enyhül az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 10 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!